bewaar
Vegan kokosmakroon met passievruchtroom
Vegan kokosmakroon met passievruchtroom
bewaar

Vegan kokosmakroon met passievruchtroom

Iets zoets toe om het einde van de avond te vieren en op de valreep nog even indruk te maken op je gasten? Dan is deze vegan kokosmakroon met frisse, tropische smaken een droomdessert.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

65 g

AH biologisch kokosrasp

½ el

tarwebloem

50 g

kristalsuiker

1 el

agavesiroop

100 ml

sojadrink ongezoet

1

ananas

2 takjes

verse munt

½

limoen

120 g

haver fraîche

75 g

diepvries passievruchtblokjes

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • uitsteekvorm (Ø 9 cm)

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

Iets zoets toe om het einde van de avond te vieren en op de valreep nog even indruk te maken op je gasten? Dan is deze vegan kokosmakroon met frisse, tropische smaken een droomdessert.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken met behulp van de uitsteekvorm of een glas 4 rondjes op het bakpapier. Draai het bakpapier om, zodat je de makronen op een schoon papier spuit.

2

Meng in een kom de kokos, bloem en suiker. Verwarm in een steelpan op middelhoog vuur al roerend de agavesiroop met de sojadrink tot de agavesiroop is opgelost. Voeg het soja-agavemengsel toe aan het kokos-bloemmengsel en roer stevig tot je een spuitbaar beslag hebt.

3

Schep het deeg in de spuitzak en spuit het beslag binnen de getrokken lijnen op het bakpapier. Laat het beslag niet te lang in de spuitzak zitten, want dan wordt het te nat. Maak de beslaghoopjes met je vinger voorzichtig iets platter. Bak de kokos-makronen in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

4

Snijd ondertussen de boven-en onderkant van de ananas. Snijd van boven naar beneden de schil en ‘ogen’ van de vrucht. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en snijd het harde hart eruit. De helft wordt niet gebruikt. Snijd de halve ananas in kleine blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de munt zo fijn mogelijk. Boen de limoen schoon, rasp de schil van de halve limoen en pers de vrucht uit. Meng de blokjes ananas met de munt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en 1 el -sap (per 4 personen).

5

Meng de haver fraîche met een garde met de helft van de passievruchtblokjes en de helft van de poedersuiker.

6

Haal de kokosmakronen voorzichtig los van het bakpapier. Leg op elk bord een kokosmakroon. Schep steeds 2 tl van de passievruchtenroom in het midden van de kokosmakroon. Verdeel de rest van de passievruchtblokjes over de bergjes room. Schep op elk bord 2 el ananas-muntsalsa rondom de kokosmakroon. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.

combinatietipLekker met een glas Fontanafredda Moscato d’Asti.
bereidingstipGeen spuitzak? Schep het beslag dan op het bakpapier. De koekjes worden dan niet gekarteld.
bereidingstipDe rest van de ananas kun je op derde kerstdag lekker in een smoothie doen

Vegan kokosmakroon met passievruchtroom

Iets zoets toe om het einde van de avond te vieren en op de valreep nog even indruk te maken op je gasten? Dan is deze vegan kokosmakroon met frisse, tropische smaken een droomdessert.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig