Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade

Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

485 kcal

25 min. bereiden

3.9/5

(29)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram pandanrijst

    pandanrijst

  • 3 eetlepel rijstazijn

    rijstazijn

  • 1 theelepel kristalsuiker

    kristalsuiker

  • 20 gram verse gemberwortel

    verse gemberwortel

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 2 aubergines

    aubergines

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 eetlepel AH sojasaus

    AH sojasaus

  • 1 eetlepel agavesiroop

    agavesiroop

  • 300 gram winterpenen

    winterpenen

  • 3 bosuien

    bosuien

2022 week 09-12 - 2022 week 09-12

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.

  2. Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.

  3. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.

  4. Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.

  • combinatietipLekker met sriracha.
  • variatietipDeze bowl is ook lekker met 400 g kipfiletreepjes 15 min. gemarineerd in een mengsel van 4 el sojasaus, 1 ½ el honing, 1 tl sriracha en 1 fijngesneden teen knoflook. Gril of bak de kip in 4-5 min. gaar.

Wat vond je van dit recept?

Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade

Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig