Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!
485 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram pandanrijst
pandanrijst
3 eetlepel rijstazijn
rijstazijn
1 theelepel kristalsuiker
kristalsuiker
20 gram verse gemberwortel
verse gemberwortel
2 tenen knoflook
knoflook
2 aubergines
aubergines
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 eetlepel AH sojasaus
AH sojasaus
1 eetlepel agavesiroop
agavesiroop
300 gram winterpenen
winterpenen
3 bosuien
bosuien
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 week 09-12 - 2022 week 09-12
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.
Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.
Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.
- combinatietipLekker met sriracha.
- variatietipDeze bowl is ook lekker met 400 g kipfiletreepjes 15 min. gemarineerd in een mengsel van 4 el sojasaus, 1 ½ el honing, 1 tl sriracha en 1 fijngesneden teen knoflook. Gril of bak de kip in 4-5 min. gaar.
Rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade
Budgetbowl? Dat is deze rijstbowl met soja-aubergine en wortelsalade. Dubbel geluk: hij is nog vegan ook!

hoofdgerecht
4 personen
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met ⅓ van de rijstazijn en de suiker.
Schil ondertussen de gember en rasp samen met de tenen knoflook fijn. Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ca. 1 cm dik en doe alles in een grote kom. Voeg ¾ van de olie, de sojasaus, agavesiroop en peper toe en meng erdoor.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 min. gaar, keer halverwege.
Rasp ondertussen de winterpeen met een grove rasp en snijd de bosuitjes in ringen. Meng de peen met de bosui en de rest van de rijstazijn tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rijst in een diepe kom en verdeel daar de wortelsalade en aubergine over.
combinatietip:Lekker met sriracha.
variatietip:Deze bowl is ook lekker met 400 g kipfiletreepjes 15 min. gemarineerd in een mengsel van 4 el sojasaus, 1 ½ el honing, 1 tl sriracha en 1 fijngesneden teen knoflook. Gril of bak de kip in 4-5 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pandanrijst
3 el rijstazijn
1 tl kristalsuiker
20 g verse gemberwortel
2 tenen knoflook
2 aubergines
4 el milde olijfolie
2 el AH sojasaus
1 el agavesiroop
300 g winterpenen
3 bosuien




