bewaar
Romige orzo met tuinerwten en muntpesto
Romige orzo met tuinerwten en muntpesto
bewaar

Romige orzo met tuinerwten en muntpesto

Een veganistisch, budgetproof recept dat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat? Het kan, met deze romige orzo met tuinerwten en muntpesto.

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse munt

6 el

milde olijfolie

750 g

diepvries tuinerwten

50 g

ongezouten cashewnoten

1 teen

knoflook

50 g

plantaardige rasp Italiaanse stijl

300 g

De Cecco Riso

1

fijne ui

250 ml

Blue Band koelverse 100% plantaardige kookroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Een veganistisch, budgetproof recept dat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat? Het kan, met deze romige orzo met tuinerwten en muntpesto.

Aan de slag

1

Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Doe ¾ van de olie, ⅓ van de de tuinerwten, de muntblaadjes, cashewnoten, knoflook en plantaardige rasp in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde pesto.

2

Kook de orzo in 8 min. beetgaar. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht. Spoel af onder koud stromend water.

3

Snipper ondertussen de ui. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de rest van de tuinerwten, de muntpesto en plantaardige kookroom toe. Verwarm al roerend ca. 3 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is.

4

Voeg de orzo toe en roer erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout en serveer direct.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Romige orzo met tuinerwten en muntpesto

Een veganistisch, budgetproof recept dat ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat? Het kan, met deze romige orzo met tuinerwten en muntpesto.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig