bewaar
Regenboogpaastaart
Regenboogpaastaart
bewaar

Regenboogpaastaart

Deze regenboogpaastaart in vorm van een paashaas is het spektakelstuk van je paastafel!

1 uur bereiden
40 min. oventijd
30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

12 personen

800 g

ongezouten roomboter

375 g

kristalsuiker

2 tl

vanille-extract

6

witte scharreleieren

1 mespunt

zout

375 g

zelfrijzend bakmeel

1 doosje

Cake Decor regenboogkleurstoffen

100 g

witte rolfondant

350 g

poedersuiker

50 g

paaseitjes marsepein

1 el

rozijnen

2 el

paashagel XL

4

kokoskoekken naturel

125 g

AH Excellent paas snoepmix

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • bakpapier

  • springvorm met losse bodem (18cm, ingevet)

  • spuitzak met stervormig mondje

  • papieren cupcakevormpjes

Deze regenboogpaastaart in vorm van een paashaas is het spektakelstuk van je paastafel!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de suiker met 375 g boter in de keukenmachine of met de handmixer in 5 min. luchtig. Voeg de helft van het vanille-extract toe. Voeg al kloppend 1 voor 1 de eieren toe. Doe het zout en zelfrijzend bakmeel erbij en meng in 5 min. tot een beslag.

2

Verdeel het beslag over 3 bakjes. Maak eerst een rood beslag met de tube rode kleurstof, hou enkele druppels van de kleurstof apart. Maak 1 bakje blauw beslag met de tube blauwe kleurstof en 1 bakje oranje beslag met de tube oranje kleurstof.

3

Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Doe per kleur het beslag in een springvorm en bak de cakes in het midden van de oven in 30-40 min. gaar. Laat de cakes minimaal 1 uur afkoelen. Snijd ze aan de bovenkant bij, zodat deze kant mooi recht en egaal is.

4

Meng ondertussen ⅓ van het witte fondant met de rest van de rode kleurstof tot een roze fondant. Rol het witte en roze fondant uit en snijd met een mesje 2 konijnenoren van 12 x 5 cm uit het witte fondant en de binnenkant van de oortjes uit het roze fondant. Laat opstijven in de koelkast.

5

Mix voor de botercrème de rest van de boter 8 min. met de rest van het vanille-extract. Klop in 2 delen de poedersuiker erdoor. Houd ¼ van de botercrème apart in een glazen kom en meng met een spatel een ½ tube groene kleurstof erdoor. Meng de rest van de botercrème met een ½ tube gele kleurstof. Schep de groene crème in de spuitzak met stervormige mond.

6

Smeer een laag van de gele botercrème op de bovenkant van de afgekoelde cakelagen en stapel de lagen op een groot bord op tot een taart. Leg de laatste laag cake ondersteboven boven op de taart, zodat de bovenkant van de taart extra strak is. Snijd van 1 zijkant van de cake 4 cm af, hou dit apart. Kantel de cake op het snijvlak. Besmeer alle kanten van de cake met de rest van de gele botercrème. Strijk met de rechte kant van een groot mes (bijv. een koksmes) langs de botercrème om de taart glad af te werken. Maak de randen van het bord schoon met wat keukenpapier en warm water. Zet de cake minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven

7

Verkruimel ondertussen het apart gehouden stuk cake en verdeel over de muffinvormpjes. Maak er met de spuitzak groene botercrème-toefjes op. Zorg dat je ¼ deel van de groene botercrème overhoudt voor het gras.

8

Snijd de marsepeinen eitjes doormidden. Zet de konijnoren rechtop in de cake. Steek rozijnen als oogjes in de voorkant van de cake en maak wimpers met de witte hagelslag. Maak een neusje van 3 halve marsepeinen eitjes en maak snorharen met de bruine hagelslag. Maak van de kokoskoeken 2 voor- en achterpootjes. Maak op het bord rondom de haas kleine toefjes gras met de groene botercrème en decoreer de taart en de cakevormpjes met de paasbloemen.

bereidingstip Geen 3 springvormen? Bak de cakes dan na elkaar in dezelfde vorm. Dit kost dan wel ruim 1 uur extra tijd.

Regenboogpaastaart

Instructievideo - 16:02 min.

Regenboogpaastaart

Deze regenboogpaastaart in vorm van een paashaas is het spektakelstuk van je paastafel!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig