Unicorn cupcakes
Unicorn cupcakes
bewaar
bewaar

Unicorn cupcakes

Dat is pas een leuk gebakje: een unicon cupcake! Kleurrijk en smaakvol met vanille en smeuïg dankzij custard. Daar staan de kids wel voor in de rij!

50 min. bereiden
20 min. oventijd
30 min. wachten
1waardering

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Doe 175 g boter, 150 g kristalsuiker en het vanille-extract in een mengkom en klop met een handmixer met gardes romig. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

2

Zet de mixer op de laagste stand en voeg het zout en, lepel voor lepel, het bakmeel toe tot alles is opgenomen. Mix niet te lang.

3

Verdeel de vormpjes over de holtes van de bakvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cupcakes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uitkomt, zijn de cupcakes gaar. Laat de cupcakes 5 min. in de vorm zitten, haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een rooster.

4

Maak ondertussen de botercrème. Meng de rest van de kristalsuiker met de custardpoeder en 50 ml melk. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

5

Breng de rest van de melk in een kleine steelpan aan de kook met het vanillemerg en het vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.

6

Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken, tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek direct op het oppervlak af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.

7

Klop met een mixer met gardes de overige boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid tot een gladde crème. Dit duurt ca. 10 min.

8

Maak de botercrème in het eerste bakje roze met 3 druppels rode kleurstof. Maak de crème in het tweede bakje blauw met 6 druppels blauwe kleurstof. Maak de derde portie crème groen met 3 druppels groene kleurstof.

9

Doe de 3 botercrèmes in 3 aparte spuitzakken. Knip 1 cm van de onderkant. Doe de 3 spuitzakken gezamenlijk in een vierde spuitzak met stervormige spuitmond zodat alle kleuren er tegelijk uit komen. Spuit op elke cupcake een rozet.

10

Kneed de gele fondant uit het doosje zacht. Rol tussen je handen 12 smalle rolletjes van 8-9 cm lang van de fondant. Draai elk rolletje om de helft van een cocktailprikker om de eenhoorns te maken. Steek ze het midden van de cupcakes.

11

Kneed de witte fondant zacht en rol het met de deegroller uit tot een ½ cm dikte. Steek er met de uitsteekvorm 12 rondjes uit. Halveer de rondjes om 24 oortjes te maken. Buig de bovenkant van de halve rondjes iets en steek de oortjes in de cupcakes, naast de hoorntjes.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Unicorn cupcakes

Dat is pas een leuk gebakje: een unicon cupcake! Kleurrijk en smaakvol met vanille en smeuïg dankzij custard. Daar staan de kids wel voor in de rij!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig