Regenboogtaart
Regenboogtaart
bewaar
bewaar

Regenboogtaart

Met deze regenboogtaart zorg je voor de zon en een kleurrijke dag!

1 uur 40 min. bereiden
40 min. oventijd
30 min. wachten
30waarderingen

  Aan de slag

  1

  Verwarm de oven voor op 175 °C. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier. Zeef de bloem, baksoda, bakpoeder en het zout boven een kom.

  2

  Doe 220 g boter en 450 g suiker in de kom van een staande mixer. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en voeg toe. Klop in ca. 5 min. luchtig.

  3

  Voeg 1 voor 1 de eieren toe, klop na elk ei goed door. Ga af en toe langs de rand en de bodem van de kom met een spatel. Schenk langzaam, al kloppend, 200 ml melk, de zonnebloemolie en het vanille-extract erbij.

  4

  Zet de mixer op de laagste stand en voeg het bloemmengsel in 3 delen toe. Verdeel het beslag in gelijke delen over 5 kommen. Geef het beslag in elke kom een andere kleur met 1 tube kleurstof.

  5

  Schenk de inhoud van 3 kommen in de springvormen. Bak de cakes in 16-18 min. gaar. Steek de satéprikker in het midden van de cakes. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn de cakes gaar. Bewaar ondertussen de rest van het beslag afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Haal de cakes uit de oven en laat ze 10 min. afkoelen in de vorm, op een rek. Haal ze uit de springvormen en laat ze in ca. 45 min. helemaal afkoelen tot kamertemperatuur. Maak ondertussen 2 springvormen schoon, vet ze opnieuw in en bekleed de bodems met bakpapier. Schenk het overige beslag in de springvormen en bak in ca. 20 min. gaar. Haal de cakes uit de oven en laat ze 10 min. afkoelen in de vorm, op een rek. Haal ze uit de springvormen en laat ze in ca. 45 min. helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.

  6

  Meng ondertussen de rest van de suiker met de custardpoeder en 100 ml melk. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mes het merg eruit.

  7

  Breng de rest van de melk in een kleine steelpan aan de kook met het vanillemerg en het uitgeschraapte vanillestokje. Haal de melk van het vuur, verwijder het vanillestokje en giet een scheutje hete melk bij het custardmengsel. Roer goed en voeg al roerend de rest van de melk toe.

  8

  Giet alles terug in de pan en breng het roommengsel al roerend aan de kook. Laat ca. 2 min. koken tot de room dik wordt. Giet de room in een lage schaal en dek hem af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat 30 min. afkoelen.

  9

  Klop met een handmixer de rest van de boter met de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker op lage snelheid in 10 min. tot een gladde crème.

  10

  Maak de bovenkanten van de 5 cakes recht door de bolling eraf te snijden. Verdeel de botercrème in 10 delen. Leg de blauwe cake op een schaal. Bestrijk de cake met 1 deel van de botercrème.

  11

  Leg de groene cake ondersteboven op de blauwe en bestrijk met 1 deel van de botercrème. Herhaal met de gele, oranje en rode cakelagen en nog 3 delen botercrème. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met 2 delen botercrème en laat de taart ca. 15 min. in de koelkast opstijven.

  12

  Bestrijk de boven- en de zijkanten nogmaals met de rest van de botercrème.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Regenboogtaart

  Met deze regenboogtaart zorg je voor de zon en een kleurrijke dag!

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig