bewaar
Courgettekoekjes - Kolokithokeftedes
Courgettekoekjes - Kolokithokeftedes
bewaar

Courgettekoekjes - Kolokithokeftedes

In Griekenland weten ze wel hoe je moet snacken. Deze hartige courgettekoekjes met feta, groene kruiden en een dip van tzatziki kun je de hele dag wel eten!

40 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

20 personen

½

komkommer

¾ tl

zout

½

citroen

1 teen

knoflook

15 g

verse dille

250 ml

yoghurt Griekse stijl 0%

105 ml

extra vierge olijfolie

3

courgettes

1

rode ui

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

100 g

feta

2 tl

gedroogde oregano

150 g

zelfrijzend bakmeel

2

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • grove rasp

  • zeef

In Griekenland weten ze wel hoe je moet snacken. Deze hartige courgettekoekjes met feta, groene kruiden en een dip van tzatziki kun je de hele dag wel eten!

Aan de slag

1

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en rasp het vruchtvlees grof. Meng ⅓ van het zout erdoor, doe in een zeef, laat 5 min. uitlekken en duw er met een lepel nog zo veel mogelijk vocht uit.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook en de dille fijn. Meng de komkommer in een kom met de knoflook, yoghurt, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 20 stuks) en 1 el olijfolie (per 20 stuks). Voeg de helft van de dille toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

3

Rasp de courgettes grof. Meng er de rest van het zout door en doe in een zeef. Knijp de courgette met je handen uit en laat 15 min. uitlekken. Knijp dan nog een keer zo veel mogelijk vocht uit.

4

Snipper ondertussen de ui. Snijd de peterselie fijn. Pluk de blaadjes van de munt en snijd fijn. Verkruimel de feta. Doe de ui met de rest van de dille, peterselie, munt, feta, oregano, bakmeel, eieren en uitgeknepen courgette in een kom. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout en meng goed.

5

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een eetlepel beslag uit de kom. Laat het beslag, met behulp van de andere lepel, in de pan glijden en druk ze een beetje platter met een spatel. Bak ze in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Bak er zo 5 tegelijk. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier. Ga zo door tot het beslag op is (ca. 20 stuks totaal).

6

Serveer de kolokithokeftedes met de tzatziki.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Courgettekoekjes - Kolokithokeftedes

In Griekenland weten ze wel hoe je moet snacken. Deze hartige courgettekoekjes met feta, groene kruiden en een dip van tzatziki kun je de hele dag wel eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig