Scones met rabarbercompote 
Scones met rabarbercompote 
bewaar
bewaar

Scones met rabarbercompote 

De zoete scones met de friszure rabarbercompote zijn de perfecte partners.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
8 uur wachten
0waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Pers de sinaasappels uit. Spoel de rabarberstengels af onder koud stromend water en dep droog. Snijd de uiteinden eraf en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm. Breng in een pan 150 ml sinaasappelsap (per 8 stuks) met de geleisuiker op middelhoog vuur aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost. Voeg de rabarber toe en breng tegen de kook aan. Doe een deksel op de pan en verwarm 5 min. De rabarber mag beet houden. Schep in de schone, afsluitbare pot, doe de deksel erop en laat 8 uur (1 nacht) afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het bakmeel, de baksoda en kristalsuiker in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Voeg de 125 ml karnemelk (per 8 stuks) toe en kneed kort tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra eetlepel karnemelk toe als het deeg nog iets te droog is.

3

Rol het deeg met de deegroller uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot een lap van ca. 3 cm dik. Sla dubbel en rol nog een keer uit. Het dubbelvouwen zorgt ervoor dat de scones luchtiger worden tijdens het bakken. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds een plak van ca. 3 cm dik en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

4

Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met de rest van de karnemelk. Bak in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Serveer de scones met de rabarbercompote.

combinatietip Lekker met clotted cream.
algemeen(Schoongeboende) sinaasappelschillen kun je toevoegen aan thee. Als je de schillen kookt en daarna fijnmaalt, kun je ze ook door cakebeslag mengen voor een heerlijke sinaasappelcake.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scones met rabarbercompote 

De zoete scones met de friszure rabarbercompote zijn de perfecte partners.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig