Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood
Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood
bewaar
bewaar

Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood

Deze Midden-Oosterse labneh, wat uitgelekte dikke yoghurt is, is met geschaafde radijs een heerlijke toevoeging aan de borrelplank.

15 min. bereiden
4 uur wachten
0waarderingen

Aan de slag

1

Meng de yoghurt met het zout en schep in de kaas- of theedoek. Hang de doek op aan een haak of leg in een zeef. Zet er een opvangbak onder. Laat minimaal 4 uur of een nacht (8 uur) uitlekken tot labneh.

2

Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en schenk de azijn erover. Laat 10 min. staan.

3

Snijd ondertussen de dille fijn. Verwarm het flatbread volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de labneh over een groot bord en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Laat de radijsjes uitlekken en verdeel over de labneh.

4

Bestrooi de labneh met de dille en dukkah. Besprenkel met de olie en serveer met het warme flatbread erbij.

vegantipGebruik in plaats van yoghurt Griekse stijl een plantaardig alternatief voor yoghurt.
algemeen Maak van het loof van de radijsjes een groene pesto. Rasp 100 g Parmezaanse kaas met een grove rasp. Doe met het loof, 15 g basilicum, 50 g pijnboompitten, 1 teen knoflook en 50 ml extra vierge olijfolie in de hoge beker van een staafmixer en pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Labneh met dungeschaafde radijs en platbrood

Deze Midden-Oosterse labneh, wat uitgelekte dikke yoghurt is, is met geschaafde radijs een heerlijke toevoeging aan de borrelplank.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig