Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de snoeptomaatjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en tomaatjes 3-4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de tikka masalasaus en de kikkererwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak ca. 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken en breng op smaak met de chilivlokken.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de tikka masala en spinazie erover. Serveer met de pappadums.
Vega tikka masala met tomaat en spinazie
Deze kant-en-klare kooksaus van Patak's is de ideale basis voor een supersnel vega-hoofdgerecht. Pappadums erbij, en klaar is je maaltijd vol Indiase smaken.
- combinatietipLekker met limoen.
Gerelateerde recepten
Vega tikka masala met tomaat en spinazie
Deze kant-en-klare kooksaus van Patak's is de ideale basis voor een supersnel vega-hoofdgerecht. Pappadums erbij, en klaar is je maaltijd vol Indiase smaken.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Halveer de snoeptomaatjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en tomaatjes 3-4 min. op hoog vuur. Zet het vuur laag, voeg de tikka masalasaus en de kikkererwten toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak ca. 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe, laat al omscheppend slinken en breng op smaak met de chilivlokken.
Verdeel de rijst over diepe borden. Verdeel de tikka masala en spinazie erover. Serveer met de pappadums.
combinatietip:Lekker met limoen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
2 fijne uien
1 teen knoflook
940 g cherrytomaten
180 g kikkererwten in blik
3 el arachideolie
400 g verse spinazie
¼ tl chilivlokken
40 g pappadums garlic coriander