bewaar
Airfryer chocoladecake
Airfryer chocoladecake
bewaar

Airfryer chocoladecake

Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!

15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

tarwebloem

80 g

fijne kristalsuiker

5 g

baksoda

50 g

cacaopoeder

½ tl

zout

90 ml

milde olijfolie

240 ml

amandeldrink naturel

240 ml

ahornsiroop

2 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

2 el

frambozenjam

Dit heb je nodig

  • zeef

  • airfryer XL

  • springvorm ø 18 cm

  • bakpapier

Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!

Aan de slag

1

Zeef de bloem, suiker, baksoda, het cacaopoeder en zout boven een mengkom.

2

Meng in een tweede kom 80 ml olie (per cake), de amandeldrink, ahornsiroop en het vanille- extract.

3

Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed de bodem met bakpapier.

4

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer 3 min. met een garde. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake 1 uur in de airfryer.

5

Laat de cake 15 min. afkoelen, haal uit de springvorm en snijd horizontaal door. Verdeel de frambozenjam over de onderste cakelaag en leg de bovenste laag er weer op. Laat nog 15 min. afkoelen.

6

Snijd de cake in 8 punten en serveer.

Airfryer chocoladecake

Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig