Skottelbraai pizza bianca met pompoen en rauwe ham

Maak je campingburen jaloers met deze pizza bianca van de skottelbraai!

1000 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur 10 min. bereiden / 55 min. wachten

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de bloem, het water, de gist, suiker, zout en 1½ el olijfolie (per 4 personen) in een kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad soepel deeg.

  2. Maak een bol van het deeg, wentel deze door ¼ van de olijfolie in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.

  3. Snijd ondertussen de pompoenstukjes in kleinere blokjes van ca. 1 cm. Ris de naalden van het takje rozemarijn en snijd fijn.

  4. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op de skottelbraai en bak hierin de pompoenblokjes ca. 15 min. Schep regelmatig om. Meng de pompoenblokjes met de chilivlokken en rozemarijn in een kom.

  5. Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken (per 4 personen) en maak er bollen van. Laat de deegbollen 15 min. rusten, afgedekt onder vershoudfolie.

  6. Verwarm ondertussen de grillplaat 10 min. voor op de skottelbraai. Sluit af met de deksel. Rol steeds 1 bol deeg uit met een deegroller tot een pizzabodem van Ø 20 cm.

  7. Leg de pizzabodem op de grillplaat en bak 5 min. met de deksel erop. Keer de pizzabodem om, besmeer met ¼ van de crème fraîche, laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de ¼ van de geraspte kaas, ¼ van de pompoen en ¼ van de pijnboompitten erover. Bak nog 5 min. op de skottelbraai met de deksel erop. Bak zo ook de andere 3 pizza’s.

  8. Beleg de gebakken pizza’s met rucola en plakjes serranoham.

Skottelbraai pizza bianca met pompoen en rauwe ham

Maak je campingburen jaloers met deze pizza bianca van de skottelbraai!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig