Biefstuk met pesto, aardappelschijfjes en tomatensalade

Wat hoort er bij biefstuk? Gebakken aardappeltjes natuurlijk. Extra zonnig met pesto en tomatensalade.

715 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm een hapjespan met ½ van de olijfolie op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes in 10-12 min. goudgeel en knapperig. Schep regelmatig om. Dep ondertussen de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  2. Verwarm een koekenpan met ¼ van de olijfolie op hoog vuur en bak de biefstukken in 3-4 min. medium rare. Keer halverwege. Haal uit de pan en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten. Snijd ondertussen de trostomaten in 8 parten.

  3. Voeg de rest van de olijfolie en de cremaceto toe en schep goed door. Breng de tomatensalade op smaak met vers- gemalen zwarte peper en eventueel zout.

  4. Schep de gebakken aardappelschijfjes en tomatensalade op platte borden. Snijd de biefstukken op de draad in plakken en verdeel over de borden. Verdeel de groene pesto over de biefstukplakken.

Biefstuk met pesto, aardappelschijfjes en tomatensalade

Wat hoort er bij biefstuk? Gebakken aardappeltjes natuurlijk. Extra zonnig met pesto en tomatensalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig