Bladerdeeghapjes in kerstboomvorm met pesto
Bladerdeeghapjes in kerstboomvorm met pesto

Bladerdeeghapjes in kerstboomvorm met pesto

Deze bladerdeeghapjes met pesto zijn perfect om uit te delen!

20 min. bereiden
15 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

270 g

rol vers bladerdeeg

50 g

groene pesto

50 g

AH Biologisch geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • bakplaten

  • bakpapier

  • sateprikkers

Deze bladerdeeghapjes met pesto zijn perfect om uit te delen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit en snijd (voor 12 porties) in de lengte in 12 plakken van 2 cm breed.

3

Vouw zigzaggend een reep op een met bakpapier beklede bakplaat in steeds kleinere vouwen van onder naar boven tot een kerstboompje. Je hebt in totaal 2 bakplaten nodig of bak ze in delen.

4

Steek de prikker (geweekt in water) vanaf het bovenste puntje door het kerstboompje zonder het deeg door te prikken. Zorg ervoor dat de prikker aan de bovenkant er niet te veel uitsteekt. Druk het deeg tegen de prikker aan.

5

Besmeer met de pesto en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

tip

Kerstboom-bladerdeeghapjes met pesto

Instructievideo - 00:18 min.