Caprese hasselback
Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker
635 kcal
5 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
4
200 g
2 el
4 tl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
juni/juli 2020 - juni/juli 2020
april 2022 - april 2022
Snijd met een scherp mes om de ½ cm sneetjes in de tomaten. Snijd de tomaten niet helemaal door, de onderkant moet heel blijven (hasselback).
Halveer de mozzarella en snijd in plakjes van een ½ cm. Verdeel deze over de inkepingen in de tomaten. Bestrooi eventueel met wat zout, verdeel de pesto met een lepel over het midden en besprenkel met de cremaceto balsamico.
- combinatietipLekker met AH verse pesto
- combinatietipOok lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.
- variatietipDeze caprese is ook heerlijk warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.
Caprese hasselback
Hasselback meets caprese: weer eens een andere manier van de Italiaanse klassieker

bijgerecht
4 personen
635 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een scherp mes om de ½ cm sneetjes in de tomaten. Snijd de tomaten niet helemaal door, de onderkant moet heel blijven (hasselback).
Halveer de mozzarella en snijd in plakjes van een ½ cm. Verdeel deze over de inkepingen in de tomaten. Bestrooi eventueel met wat zout, verdeel de pesto met een lepel over het midden en besprenkel met de cremaceto balsamico.
combinatietip:Lekker met AH verse pesto
combinatietip:Ook lekker met geroosterde pijnboompitten en blaadjes basilicum.
variatietip:Deze caprese is ook heerlijk warm! Leg de hasselbacks in een ingevette ovenschaal en bak 5-8 min. in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verdeel dan pas de pesto en balsamico erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 romatomaten
200 g mozzarella
2 el groene pesto
4 tl cremaceto balsamico




