bewaar
Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt
Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt
bewaar

Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt

Een zomerse versie van bruschetta met een frisse en pittige courgettesalade en romige burrata.

15 min. bereiden
8 min. oventijd
pittig
0waarderingen

Ingrediënten

18 personen

1

meergranen stokbrood

1

courgette

1

rode peper

2 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

½

citroen

4 g

verse munt

150 g

burrata

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • fijne rasp

Een zomerse versie van bruschetta met een frisse en pittige courgettesalade en romige burrata.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2

Snijd het brood in schuine plakken van 1½ cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8-10 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een ½ cm. Snijd het steeltje van de peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.

4

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met de fijngesneden rode peper, zwarte peper en eventueel zout. Rasp de knoflook. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de courgette, schep om en zet het vuur uit. Snijd de blaadjes munt zo fijn mogelijk en houd apart.

5

Beleg de geroosterde sneetjes brood met het courgettemengsel. Leg op elk stukje bruschette een beetje van de burrata en bestrooi met de munt. Snijd de citroen in parten en leg erbij.

Bruschetta met burrata, warme courgettesalade en munt

Een zomerse versie van bruschetta met een frisse en pittige courgettesalade en romige burrata.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig