Platbrood en tuinerwtendip met munt
Met platbrood en tuinerwtendip kan de borrel niet meer stuk. En het is nog gezond ook!
Ingrediënten
8 personen
225 g
diepvries tuinerwten
1
citroen
7.5 g
verse munt
½ teen
knoflook
2 el
milde olijfolie
2 el
tahin
½ el
picadillo
2
Libanese volkoren broden
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
Aan de slag
Doe de tuinerwten in een vuurvaste kom en giet er heet water over tot ze onderstaan. Laat 5 min. staan, giet af en dep droog met een schone theedoek.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de knoflook grof.
Doe de tuinerwten in het hakmolentje van de staafmixer, maar houd 1 el (per 8 personen) apart. Voeg ⅔ van de muntblaadjes, de olie, tahin, picadillo, het citroenrasp en -sap toe. Maal in korte pulsen tot je een grove dip hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de muntblaadjes fijn. Schep de dip in een kom en bestrooi met de achtergehouden tuinerwten en fijngesneden munt. Snijd de Libanese broden elk in 8 punten en serveer met de dip.
Platbrood en tuinerwtendip met munt
Met platbrood en tuinerwtendip kan de borrel niet meer stuk. En het is nog gezond ook!

null personen
120 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Doe de tuinerwten in een vuurvaste kom en giet er heet water over tot ze onderstaan. Laat 5 min. staan, giet af en dep droog met een schone theedoek.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de knoflook grof.
Doe de tuinerwten in het hakmolentje van de staafmixer, maar houd 1 el (per 8 personen) apart. Voeg ⅔ van de muntblaadjes, de olie, tahin, picadillo, het citroenrasp en -sap toe. Maal in korte pulsen tot je een grove dip hebt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de muntblaadjes fijn. Schep de dip in een kom en bestrooi met de achtergehouden tuinerwten en fijngesneden munt. Snijd de Libanese broden elk in 8 punten en serveer met de dip.
bereidingstip:Je kunt de dip tot en met stap 3 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt en gekoeld tot gebruik.
resttip:Heb je dip over? Eet de rest op Libanees platbrood als ontbijt.
combinatietip:Dit recept is onderdeel van een voordeelplank. Maak je voordeelplank compleet met <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198513>gevulde komkommer</a> en <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198512>kaasspiesjes</a>.
bereidingstip:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)225 g diepvries tuinerwten
1 citroen
7½ g verse munt
½ teen knoflook
2 el milde olijfolie
2 el tahin
½ el picadillo
2 Libanese volkoren broden
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen