Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe ⅓ van de cruesli, de eieren, olie, tahin, het vanille-extract en de dadels in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.
Halveer 7 abrikozen (per recept) en snijd de rest fijn. Voeg de rest van de cruesli, de bakpoeder, bloem en het zout in een grote kom. Voeg het fijne mengsel en de fijngesneden abrikozen toe en meng alles door elkaar.
Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig erover. Verdeel de abrikozen over de bovenkant en druk iets in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Snijd in 14 stukken en bewaar in een afgesloten trommel.
Cruesli-notenbars met abrikozen
Deze cruesli-notenbars met abrikozen staan binnen 10 min. in de oven. Even wacht en klaar. Inpakken en meenemen!
- bewaartipJe kunt de bars in de afgesloten trommel 5 dagen bewaren.
Gerelateerde recepten
Cruesli-notenbars met abrikozen
Deze cruesli-notenbars met abrikozen staan binnen 10 min. in de oven. Even wacht en klaar. Inpakken en meenemen!

14 porties
205 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe ⅓ van de cruesli, de eieren, olie, tahin, het vanille-extract en de dadels in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.
Halveer 7 abrikozen (per recept) en snijd de rest fijn. Voeg de rest van de cruesli, de bakpoeder, bloem en het zout in een grote kom. Voeg het fijne mengsel en de fijngesneden abrikozen toe en meng alles door elkaar.
Bekleed de vorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig erover. Verdeel de abrikozen over de bovenkant en druk iets in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Laat in ca. 1 uur helemaal afkoelen. Snijd in 14 stukken en bewaar in een afgesloten trommel.
bewaartip:Je kunt de bars in de afgesloten trommel 5 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 14 porties)
300 g krokante muesli noten
2 witte scharreleieren
60 g zonnebloemolie
50 g tahin
1 tl vanille-extract
100 g dadels zonder pit
60 g gewelde abrikozen zonder pit
1 tl bakpoeder
50 g tarwebloem
¼ tl zout
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
brownievorm (28 x 18 cm), ingevet