Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1.5 cm.
Verhit de olie in de braadpan op middel hoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, pastinaak, het venkelzaad, de chilivlokken en de le verdurine toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Blus de stoof af met de rode wijn en laat 1 min. verdampen. Voeg de gepelde tomaten en het hete water toe en plet de tomaten met een houten lepel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep om en breng de stoof op hoog vuur aan de kook, zet het vuur uit en zet de pan met deksel ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van 4 cm. Snijd de peterselie fijn.
Voeg na 15 min. de kabeljauw en garnalen toe aan de stoof, schep om en zet nog ca. 5 min. in de oven zonder deksel. Strooi de peterselie erover.
Visstoof met tomaat, pastinaak en rode wijn
Soms wil je lekker eten maar niet te veel moeite doen. Dat kan met deze visovenschotel met tomaat, kabeljauw, reuzengarnalen en een scheut rode wijn. De overgebleven rode wijn schenk je in voor jezelf en je gasten.
- combinatietipLekker met biologisch volkorenafbakstokbrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Visstoof met tomaat, pastinaak en rode wijn
Soms wil je lekker eten maar niet te veel moeite doen. Dat kan met deze visovenschotel met tomaat, kabeljauw, reuzengarnalen en een scheut rode wijn. De overgebleven rode wijn schenk je in voor jezelf en je gasten.

hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1.5 cm.
Verhit de olie in de braadpan op middel hoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, pastinaak, het venkelzaad, de chilivlokken en de le verdurine toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Blus de stoof af met de rode wijn en laat 1 min. verdampen. Voeg de gepelde tomaten en het hete water toe en plet de tomaten met een houten lepel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Schep om en breng de stoof op hoog vuur aan de kook, zet het vuur uit en zet de pan met deksel ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van 4 cm. Snijd de peterselie fijn.
Voeg na 15 min. de kabeljauw en garnalen toe aan de stoof, schep om en zet nog ca. 5 min. in de oven zonder deksel. Strooi de peterselie erover.
combinatietip:Lekker met biologisch volkorenafbakstokbrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 biologische uien
4 tenen biologische knoflook
800 g biologische pastinaak
4 el milde olijfolie
½ el venkelzaad
1 tl chilivlokken
2 el tomaten-groentepuree in tube
250 ml biologische rode wijn
400 g biologische gepelde tomaten in blik
300 ml heet water
1 visbouillontablet
400 g diepvries kabeljauwfilets
15 g verse platte peterselie
200 g koelverse biologische garnalen