bewaar
Aardappelkroketten maken
Aardappelkroketten maken
bewaar

Aardappelkroketten maken

Vegetarisch bijgerecht dat je ook prima serveert naast een stuk vlees of vis? Deze aardappelkroketten natuurlijk. Makkelijk te maken en hartstikke lekker.

45 min. bereiden
2 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

25 porties

500 g

kruimige aardappelen

5

eieren

2 tl

grove mosterd

25 g

ongezouten roomboter

½ tl

zout

50 g

tarwebloem

80 g

paneermeel

80 g

panko

1 l

arachideolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

Vegetarisch bijgerecht dat je ook prima serveert naast een stuk vlees of vis? Deze aardappelkroketten natuurlijk. Makkelijk te maken en hartstikke lekker.

Aan de slag

1

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook in ca. 20 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat ze 5 min. op laag vuur droogstomen.

2

Stamp de aardappels fijn met een pureestamper, er mogen geen stukjes meer in zitten. Splits ⅖ van de eieren, doe de dooiers bij de puree en bewaar de eiwitten. Meng de puree met de mosterd, boter, peper en het zout en meng goed. Verdeel de puree gelijkmatig in de (oven)schaal en laat 1 uur afkoelen in de koelkast.

3

Roer de puree los en verdeel in 25 porties van 20 g. Vorm met vochtige handen 25 kroketjes van ca. 3 cm lang.

4

Klop de resterende eieren met het overgebleven eiwit los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en meng het paneermeel en panko in een derde diep bord.

5

Wentel de kroketten voorzichtig achtereenvolgend door de bloem, het ei en het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn Leg ze op een snijplank of schaal en laat 1 uur rusten in de koelkast.

6

Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Bak de kroketten in 5 delen goudgeel.

combinatietipDeze aardappelkroketten zijn lekker als bijgerecht bij stoofgerechten of gebraden vlees. Als snack zijn ze ook heel lekker.
bewaartipOngefrituurd en in een goed afgesloten bewaardoos kunnen de kroketten 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Leg ze op een platte schaal zonder dat ze elkaar raken en bevries ze. Eenmaal bevroren kunnen ze opgestapeld worden, zonder dat ze aan elkaar vriezen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelkroketten maken

Vegetarisch bijgerecht dat je ook prima serveert naast een stuk vlees of vis? Deze aardappelkroketten natuurlijk. Makkelijk te maken en hartstikke lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig