Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy

Krijg je geen genoeg van stamppot maar wil je wel eens variëren? Ga dan voor deze broccolistamppot met gebakken tempeh van tv-chef London Loy.

450 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de laatste 4 min. de broccoli mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de broccoli met eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper, de masala en eventueel zout.

  2. Snipper ondertussen de sjalotten fijn en snijd de knoflook fijn. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met de olie op middelhoog vuur. Bak de blokjes tempeh 4-5 min. tot goudgeel en knapperig, schep regelmatig om. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak nog 4 min. Blus af met de sojasaus.

  3. Serveer de stamppot met het tempehmengsel erop.

Gerelateerde recepten

Broccolistamppot met tempeh ketjap van London Loy

Krijg je geen genoeg van stamppot maar wil je wel eens variëren? Ga dan voor deze broccolistamppot met gebakken tempeh van tv-chef London Loy.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig