Tiroler Gröstl
Tiroler Gröstl
bewaar
bewaar

Tiroler Gröstl

Met je restjes koken zoals ze dat in Tirol doen? Maak dan deze Tiroler Gröstl: is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt.

25 min. bereiden
18waarderingen

    Aan de slag

    1

    Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

    2

    Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 5 min. Voeg de ui, knoflook, het karwijzaad, laurierblad en de spekreepjes toe en roerbak 15 min. mee, tot de ui zacht en gaar is.

    3

    Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur 4 spiegeleieren. Snijd de bieslook fijn.

    4

    Breng het aardappelmengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over 4 borden. Schep op elk bord een ei en bestrooi met de bieslook.

    achtergrondinfoTiroler Gröstl is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt. Als je nog andere soorten vleesrestjes hebt, zoals gegaard varkens- of rundvlees, kan dat er ook goed doorheen. Ook worden er wel eens champignons meegebakken met de aardappelen
    algemeenMeer weten over kooktechnieken?

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Heb jij dit recept klaargemaakt?

    We zijn benieuwd wat je er van vindt!

    Tiroler Gröstl

    Met je restjes koken zoals ze dat in Tirol doen? Maak dan deze Tiroler Gröstl: is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt.

    Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

    Dit heb je nodig