bewaar
Vegan ragout met bladerdeegdakje van Judith van Bonusvegan
Vegan ragout met bladerdeegdakje van Judith van Bonusvegan
bewaar

Vegan ragout met bladerdeegdakje van Judith van Bonusvegan

Zelf bladerdeegbakjes maken is een feest, helemaal als je er kerststerren in maakt. Je vult ze natuurlijk met zelfgemaakte vegan ragout.

30 min. bereiden
12 min. oventijd
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

3 el

milde olijfolie

½ el

sesamzaad

200 g

vegan stoofstukjes

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

½

vegan groentebouillonblokje

200 ml

kokend water

25 g

plantaardige ongezouten boter

30 g

tarwebloem

125 ml

cuisine soja op te kloppen

10 g

verse platte peterselie

½ el

HP sauce

2 tl

appelstroop

½ el

sojasaus

Dit heb je nodig

  • ramekins (Ø 11 cm, AH Spaaractie)

  • steruitsteekvorm

  • bakpapier

  • aluminiumfolie

Zelf bladerdeegbakjes maken is een feest, helemaal als je er kerststerren in maakt. Je vult ze natuurlijk met zelfgemaakte vegan ragout.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een ramekin ondersteboven op het bladerdeeg en snijd er een cirkel uit die 2 cm groter is dan de ramekin. Maak zo in totaal 4 cirkels (per 4 personen).

2

Steek met het uitsteekvormpje een ster in het midden van de cirkels, maar druk het uitsteekvormpje niet helemaal door. Snijd in elke cirkel 4 inkepingen van 3 cm vanuit de buitenkant naar binnen. Bestrijk de cirkels met ⅙ van de olie en bestrooi met het sesamzaad.

3

Vorm 4 proppen van Ø 12 cm van de aluminiumfolie (per 4 personen), besmeer ze rondom met ⅙ van de olijfolie en leg ze een beetje uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel een cirkel bladerdeeg over elke aluminiumfolieprop en druk ze, met de inkepingen iets over elkaar, voorzichtig dicht. Bak ca. 15 min. in de oven.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stoofstukjes 10 min. Schep regelmatig om.

5

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Los het halve bouillonblokje op in het kokende water. Verhit de plantaardige roomboter in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur (roux). Voeg de bouillon en de soja om op te kloppen toe aan de roux en laat al roerend met een garde ca. 3 min. op middelhoog vuur binden.

6

Snijd de peterselie fijn. Voeg de stoofstukjes samen met de HP sauce, appelstroop, sojasaus en peterselie toe aan de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek met twee vorken de stoofstukjes in iets kleinere stukjes uit elkaar.

7

Schep de ragout in de ramekins en leg op elke ramekin een bladerdeegdakje.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan ragout met bladerdeegdakje van Judith van Bonusvegan

Zelf bladerdeegbakjes maken is een feest, helemaal als je er kerststerren in maakt. Je vult ze natuurlijk met zelfgemaakte vegan ragout.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig