bewaar
Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis
Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis
bewaar

Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis

Van de mooiste winterpenen maakt chef Hugo Kennis een Hollandse stamppot met de Koreaanse smaakmaker: kimchi.

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

sojasaus

3 el

ketjap manis

1½ el

sesamolie

3 tenen

knoflook

30 g

verse gember

4

speklapjes

1.2 kg

kruimige aardappel

500 g

winterpeen

3

middelgrote uien

2 el

milde olijfolie

3

bosuitjes

2 el

Kesbeke Kimchi

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Van de mooiste winterpenen maakt chef Hugo Kennis een Hollandse stamppot met de Koreaanse smaakmaker: kimchi.

Aan de slag

1

Doe de sojasaus, ketjap manis en sesamolie in een kom. Snijd de knoflook grof, schil en rasp de gember en roer erdoor. Leg de speklapjes 20 min. in de marinade. Draai halverwege om.

2

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne, halve ringen.

3

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de winterpeenplakjes tot ze karamelliseren, schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de ui toe en bak nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de speklapjes 6 min. Keer regelmatig. Blus af met de marinade en laat nog 1 min. koken.

5

Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp ze met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep de gekaramelliseerde peen en ui, ¾ van de bosui en de kimchi door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de stamppot over borden, leg op elk bord een speklapje en bestrooi met de rest van de bosui.

resttipGember over? Maak deze gemberthee met citroen.
resttipKimchi is 2 weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij rijst of op een tosti.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis

Van de mooiste winterpenen maakt chef Hugo Kennis een Hollandse stamppot met de Koreaanse smaakmaker: kimchi.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig