Hutspot met speklapjes
Hutspot met speklapjes
bewaar
bewaar

Hutspot met speklapjes

Zin in hutspot? Top! Vandaag bakken we er een speklapje bij en hop, in een halfuurtje zit je aan tafel.

30 min. bereiden
2waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook met de hutspotgroente in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 7-8 min. Schep af en toe om. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Halveer de speklapjes. Bak ze in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gebakken uien weer toe aan de pan en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de speklapje en uien erover.

combinatietipLekker met kerriepoeder of karwijzaad.
variatietipVervang de speklapjes door knapperig gebakken stukjes chorizo.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hutspot met speklapjes

Zin in hutspot? Top! Vandaag bakken we er een speklapje bij en hop, in een halfuurtje zit je aan tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig