Leftover groentefritters met kruidendip
Leftover groentefritters met kruidendip
bewaar
bewaar

Leftover groentefritters met kruidendip

Groenten, kruiden en/of aardappelpuree over? Maak groentefritters! Mooi meegenomen: je ruimt je groentela op zonder iets weg te gooien.

20 min. bereiden
14waarderingen

Aan de slag

1

Rasp de witte kool en winterpeen grof (de kool kun je ook in flinterdunne repen snijden) en snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Meng alle groente met de bloem door de aardappelpuree. Voeg meer bloem toe als het te nat aanvoelt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ½ olie in een koekenpan. Schep 4 bergjes van het groente-pureemengsel in de pan en druk een beetje plat met een spatel. Bak de fritters 6 min. Keer halverwege. Maak zo de rest van de koekjes.

3

Maak ondertussen de dip. Snijd de kruiden grof en doe samen met de knoflook en mayonaise in de hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde dip.

variatietipDit recept is gemaakt met verschillende restjes groenten en verse kruiden als selderij, dille of basilicum. Je kunt zelf naar smaak variëren met verschillende groente en kruiden naar keuze.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Leftover groentefritters

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Leftover groentefritters met kruidendip

Groenten, kruiden en/of aardappelpuree over? Maak groentefritters! Mooi meegenomen: je ruimt je groentela op zonder iets weg te gooien.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig