Plaattaart met champignons, prei en blauwe kaas

Deze plaattaart is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lief voor je portemonnee. Met champignons, prei en blauwe kaas.

675 kcal

15 min. bereiden, 30 min. oventijd

4.5/5

(194)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg

    diepvries bladerdeeg

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 400 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 1 prei

    prei

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 125 gram crème fraîche

    crème fraîche

  • 125 gram Castello blue blauwaderkaas

    Castello blue blauwaderkaas

  • 30 gram ongebrande pecannoten

    ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier


januari 2023 - januari 2023

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Snijd de knoflook fijn en champignons in dunne plakjes. Maak de prei schoon en in ringen van een ½ cm.

  2. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak ca. 10 min in de oven.

  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de champignons ca. 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de crème fraîche over het bladerdeeg en breng op smaak met peper. Verdeel de gebakken champignons en prei erover. Verkruimel de blauwe kaas erover en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.

  5. Hak ondertussen de pecannoten grof. Verdeel de laatste 10 min. van de baktijd de pecannoten over de taart en bak mee.

Wat vond je van dit recept?

Plaattaart met champignons, prei en blauwe kaas

Deze plaattaart is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens lief voor je portemonnee. Met champignons, prei en blauwe kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig