Traybake met krieltjes, zwarte bonen en witte kaas
Moeten de kinderen naar sport vanavond en jij nog wat voor werk doen? Niks aan de hand! Met deze traybake met krieltjes, zwarte bonen en witte kaas red je het allemaal. In 10 min. staat-ie in de oven.
Ingrediënten
4 personen
500 g
tomaten
1 kg
vastkokende kriel in de schil
2
middelgrote uien
200 g
witte kaas
4 el
milde olijfolie
400 g
zwarte bonen in blik
Dit heb je nodig
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten elk in 8 parten. Boen de krieltjes schoon, halveer de kleine en snijd grote in kwarten. Snijd de uien in halve ringen en breek de witte kaas in 4 stukken.
Verdeel de krieltjes, tomaat, ui en witte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Haal de bakplaat uit de oven en schep alles om. Verdeel de bonen erover en bak nog ca. 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Traybake met krieltjes, zwarte bonen en witte kaas
Moeten de kinderen naar sport vanavond en jij nog wat voor werk doen? Niks aan de hand! Met deze traybake met krieltjes, zwarte bonen en witte kaas red je het allemaal. In 10 min. staat-ie in de oven.

hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
10 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten elk in 8 parten. Boen de krieltjes schoon, halveer de kleine en snijd grote in kwarten. Snijd de uien in halve ringen en breek de witte kaas in 4 stukken.
Verdeel de krieltjes, tomaat, ui en witte kaas over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Haal de bakplaat uit de oven en schep alles om. Verdeel de bonen erover en bak nog ca. 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Het is lekker om de groenten voor het bakken om te scheppen met 1-2 el harissa.
variatietip:Bestrooi de traybake na het bakken met fijngesneden verse kruiden zoals peterselie, koriander of bieslook.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g tomaten
1 kg vastkokende kriel in de schil
2 middelgrote uien
200 g witte kaas
4 el milde olijfolie
400 g zwarte bonen in blik
Dit heb je nodig
bakpapier