Asperges a la flamande
Asperges a la flamande
bewaar
bewaar

Asperges a la flamande

Asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten.

30 min. bereiden
66waarderingen

Aan de slag

1

Schil de asperges met de dunschiller rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer eventueel de grotere krieltjes.

2

Kook de asperges in een aspergepan in ruim water met eventueel zout in 10 min. beetgaar. Kook ondertussen de krieltjes in ruim water met eventueel zout in 8-10 min. gaar en kook de eieren in 8 min. hard.

3

Prak de eieren grof en snijd de peterselie fijn. Smelt de boter in een kleine (steel)pan op laag vuur.

4

Giet de asperges en krieltjes af en verdeel ze over de borden. Verdeel achtereenvolgend het geprakte ei, de gesmolten boter en peterselie over de asperges. Verdeel de ham in mooie roosjes en leg ze ernaast.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges a la flamande

Asperges op z'n Vlaams. Deze asperges met ham en ei, gesmolten boter en peterselie wil je het hele voorjaar door eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig