Gegrilde witte asperges à la flamande
Gegrilde witte asperges à la flamande
bewaar
bewaar

Gegrilde witte asperges à la flamande

Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!

35 min. bereiden
0waarderingen

Aan de slag

1

Halveer de krieltjes en breng ze in ruim water aan de kook. Kook ze in 12 min. beetgaar. Doe na 5 min. de eieren erbij. Giet af.

2

Schil de asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Halveer de asperges in de lengte en bestrijk met behulp van de bakkwast met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en leg de asperges met de snijkanten op de grill. Gril ze afhankelijk van de dikte ca. 5 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Zet eventueel een pan op de asperges, zodat ze goed op de ribbels van de grillpan worden gedrukt. Keer de asperges halverwege. Herhaal tot alle asperges zijn gegrild.

3

Pers de halve citroen uit. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Snijd de peterselie fijn. Pel de gekookte eieren en halveer ze.

4

Roer 2 el citroensap (per 4 personen) en de helft van de peterselie door de gesmolten boter. Verdeel de gegrilde asperges, krieltjes, botersaus en gehalveerde eieren over de borden. Bestrooi met peper, eventueel zout en met de rest van de peterselie.

combinatietipOok lekker met beenham. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
algemeenSnijd de andere helft van de citroen in schijfjes om een kan water een lekker smaakje te geven.
wijntip Pinot gris uit de Elzas. Net zo subtiel en elegant als de asperges zelf, niet al te strak, maar met genoeg kracht naast de boter.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde witte asperges à la flamande

Asperges à la flamande stamt uit de Vlaamse keuken: klassieke smaken met een gegrilde twist!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig