Koreaanse pannenkoek

Pajeon is een van de populairste gerechten in Korea en wij snappen wel waarom: de hartige pannenkoek met bosui is een heerlijke snack of het perfecte bijgerecht. Wij maken 'm met garnalen!

1060 kcal

40 min. bereiden

3.9/5

(10)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 16 bosuitjes

    bosuitjes

  • 1 winterpeen

    winterpeen

  • 185 gram roerbakgarnalen naturel

    roerbakgarnalen naturel

  • 0.5 teen knoflook

    knoflook

  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

    donkere basterdsuiker

  • 1.5 eetlepel sojasaus

    sojasaus

  • 2 eetlepel rijstazijn

    rijstazijn

  • 0.25 theelepel sesamolie

    sesamolie

  • 2 eetlepel kraanwater

    kraanwater

  • 0.25 theelepel chilivlokken

    chilivlokken

  • 125 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 2 eetlepel Smaakt rijstmeel

    Smaakt rijstmeel

  • 2 theelepel knoflookpoeder

    knoflookpoeder

  • 2 theelepel uienpoeder

    uienpoeder

  • 0.5 theelepel zout

    zout

  • 350 ml ijskoud water

    ijskoud water

  • 2 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 8 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

maart 2023 - maart 2023

Aan de slag

  1. Snijd de bosuitjes op maat van de koekenpan waarin je gaat bakken en halveer ze in de lengte. Schil de peen en rasp grof. Snijd de garnalen in kleine stukjes en de knoflook fijn.

  2. Meng de suiker, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en het water in een kom, roer tot de suiker is opgelost. Voeg de fijngesneden knoflook en chilivlokken toe. Houd apart.

  3. Meng de bloem, het rijstmeel, de knoflookpoeder, uienpoeder en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ijswater toe en meng met een garde tot een beslag. Klop de eieren los.

  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur. Voeg ¼ van de olie toe aan de pan. Haal de helft van de bosuitjes door het beslag en verdeel naast elkaar in de pan. Haal de helft van de garnalen door het beslag en verdeel over de bosuien. Verdeel hier de helft van de peen erover. Verdeel de helft van het beslag en de helft van het ei erover. Duw stevig met de spatel tussen de bosuitjes zodat het beslag overal tussen loopt.

  5. Bak de pannenkoek 6-7 min. op hoog vuur tot de randjes knapperig en lichtbruin worden. Zet het vuur lager als de pannenkoek dreigt aan de branden. Druk de pannenkoek regelmatig aan met de spatel. Keer voorzichtig om en druk aan met de spatel. Giet nog ¼ van de olie langs de rand van de pan, in de pan en bak de pannenkoek nog 3–4 min. Keer nogmaals om en bak 1-2 min. op middelhoog vuur tot een krokante koek. Schep de pannenkoek op een grote snijplank of schaal en snijd in 8 punten. Herhaal voor de tweede pannenkoek.

  • serveertipServeer de pannenkoeken met de sojasausdip.
  • vegatipLaat voor een vegetarische pannenkoek de garnalen achterwege.
  • achtergrondinfoPajeon een van de meest populaire gerechten in Korea. Letterlijk vertaald betekend ‘Pajeon’ lente-ui pannenkoek. Er worden vaak zeevruchten, vlees en andere groente aan toegevoegd. Naar verluid is het gerecht ontstaan toen een kok het serveerde aan de koning in 1592 tijdens een Japanse invasie. Vanaf dat moment werd het een bekend gerecht bij de bevolking. Het wordt meestal als snack gegeten en vrijwel standaard geserveerd bij feesten.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Koreaanse pannenkoek

Pajeon is een van de populairste gerechten in Korea en wij snappen wel waarom: de hartige pannenkoek met bosui is een heerlijke snack of het perfecte bijgerecht. Wij maken 'm met garnalen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig