Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara
Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara
bewaar
bewaar

Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara

De lekkerste muhamarra maak je natuurlijk zelf! Heb je nog wat over? Dan eet je dat de volgende dag op een geroosterde boterham.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1waardering

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in de oven tot de schil van de paprika geblakerd is. Doe in een afgesloten plastic zak of in een kom afgedekt met vershoudfolie en laat 10 min. afkoelen.

2

Laat ondertussen de tofu uitlekken en dep heel goed droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu fijn in een kom en meng met de paprikapoeder, de helft van de komijn, ⅓ van de olie en peper.

3

Halveer de preien in de lengte, spoel schoon onder koud stromend water en snijd in stukken van 6 cm. Meng met ⅙ van de olie en verdeel met de tofu naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in de oven.

4

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Bereid de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.

5

Schraap de schil van de paprika’s er met een scherp mesje af. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten, maar bewaar het vocht dat vrijkomt. Doe de paprika’s met het vocht, knoflook, de rest van de komijn, amandelen, azijn en de rest van de olie in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer en maal tot een grove dip. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

6

Verdeel de bulgur over borden en verdeel de helft van de muhammara, prei en tofu erover.

resttipBewaar de rest van de muhammara afgedekt in de koelkast voor de volgende dag op toast als lunch.
bereidingstipJe kunt de muhammara 2 dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bulgur met geroosterde prei, tofu en muhammara

De lekkerste muhamarra maak je natuurlijk zelf! Heb je nog wat over? Dan eet je dat de volgende dag op een geroosterde boterham.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig