bewaar
Vegetarische quiche met prei
Vegetarische quiche met prei
bewaar

Vegetarische quiche met prei

Deze vega quiche met prei barst van de smaak dankzij feta en verse kruiden als dille, peterselie en bosui. Snijd maar een extra groot stuk aan!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
15 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

600 g

preien

150 g

AH Biologisch feta

5 g

verse dille

10 g

verse peterselie

4

witte vrije uitloopeieren

50 ml

halfvolle melk

3

bosuitjes

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (ø 28 cm, ingevet)

Deze vega quiche met prei barst van de smaak dankzij feta en verse kruiden als dille, peterselie en bosui. Snijd maar een extra groot stuk aan!

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 °C. Ontdooi het taartdeeg. Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Kook de prei 4 min. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

2

Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg. Verkruimel de feta en snijd de dille en peterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de melk, feta, peterselie, ⅔ van de dille, peper en eventueel zout.

3

Snijd de bosui in ringetjes en verdeel samen met de prei over de bodem van de quichevorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de taart in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van de dille.

bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische quiche met prei

Deze vega quiche met prei barst van de smaak dankzij feta en verse kruiden als dille, peterselie en bosui. Snijd maar een extra groot stuk aan!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig