Yoghurtbowl met rabarbercompote

De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!

300 kcal

25 min. bereiden, 1 uur wachten

4.7/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • afsluitbare glazen pot


Aan de slag

  1. Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.

  2. Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.

  • serveertipWil je de rabarbercompote frisser maken? Breng ’m dan op smaak met wat citroensap
  • bewaartipDe rabarbercompote kun je tot een week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een glazen afsluitbare pot.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Yoghurtbowl met rabarbercompote

De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig