Yoghurtbowl met rabarbercompote
De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!
300 kcal
25 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
1
3 el
50 g
1
750 g
100 g
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2023 nr. 03 - Stapel op kleur
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.
Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.
- serveertipWil je de rabarbercompote frisser maken? Breng ’m dan op smaak met wat citroensap
- bewaartipDe rabarbercompote kun je tot een week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een glazen afsluitbare pot.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Yoghurtbowl met rabarbercompote
De rabarbercompote maakt van deze yoghurtbowl een prachtig plaatje. Dit ontbijt wil jij in de lente zeker maken!

4 personen
300 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de rabarber en vanille met 3 el water en de basterdsuiker in een steelpan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en meng door de rabarbercompote. Laat 1 uur afkoelen.
Verdeel de yoghurt over de kommen, verdeel de rabarbercompote erover en bestrooi met de ontbijtgranen.
serveertip:Wil je de rabarbercompote frisser maken? Breng ’m dan op smaak met wat citroensap
bewaartip:De rabarbercompote kun je tot een week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een glazen afsluitbare pot.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse rabarbers
1 vanillestokje
3 el water
50 g lichte basterdsuiker
1 citroen
750 g yoghurt Griekse stijl 2%
100 g krokante ontbijtgranen aardbei choco
Dit heb je nodig
afsluitbare glazen pot




