Rabarber koken (voor rabarbercompote)
De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber.
Ingrediënten
4 personen
500 g
rabarber
1
vanillestokje
3 el
water
50 g
lichtbruine basterdsuiker
½
citroen
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.
Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Laat afkoelen.
Rabarber koken (voor rabarbercompote)
De basis voor een goede rabarbercompote: zo kook je rabarber.

bijgerecht
null personen
70 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in stukken van 2 cm. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit.
Doe de rabarber en vanille met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook de rabarber met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng door de rabarbercompote. Laat afkoelen.
variatietip:Je kunt de vanille in de compote ook vervangen door steranijs, venkelzaad of kaneel.
serveertip:Lekker door yoghurt of als dessert met een bolletje vanille-ijs (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).
bereidingstip:Wil je de rabarber compote frisser maken? Breng het op smaak met wat citroensap.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)500 g rabarber
1 vanillestokje
3 el water
50 g lichtbruine basterdsuiker
½ citroen