BBQ spies met worst, paprika en tomaat

De ultieme BBQ-spies voor iedereen die op zoek is naar een smaakexplosie op een stokje.

300 kcal

30 min. bereiden

4.5/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode paprika's

    rode paprika's

  • 6 Catalaanse braadworsten

    Catalaanse braadworsten

  • 1 theelepel gemalen venkelzaad

    gemalen venkelzaad

  • 0.25 theelepel gerookte-paprikapoeder

    gerookte-paprikapoeder

  • 3 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • sateprikker

  • barbecue

  • bakkwast


Aan de slag

  1. Leg 4 satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan. Halveer de rode paprika’s en snijd elke helft in kwarten.

  2. Verwijder het vel van de Catalaanse braadworsten en meng het vlees met venkelzaad en gerookte-paprikapoeder. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Steek de barbecue aan.

  3. Rijg aan elke satéprikker 2 stukjes paprika, 3 keer een snoeptomaatje met worstballetje en eindig met 2 stukjes paprika. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met een bakkwast rondom met milde olijfolie. Gril de spiesjes in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

Wat vond je van dit recept?

BBQ spies met worst, paprika en tomaat

De ultieme BBQ-spies voor iedereen die op zoek is naar een smaakexplosie op een stokje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig