Vegan 'kip kerrie' met ananas en rijst

Kip kerrie met ananas en rijst: een all-time favourite die je gemakkelijk vegan kunt maken.

675 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd ondertussen de ui in 8 parten en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en snijd de broccoli in kleine roosjes.

  2. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Meng het ananassap met het water, de chilivlokken, tomatenpuree, kerriepoeder, sojasaus en knoflook. Meng de kipstukjes met de maïzena.

  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kipstukjes in 5 min op middelhoog tot hoog vuur bruin en gaar. Voeg de ui, paprika, broccoli en ananas toe en roerbak 2 min. op hoog vuur mee. Voeg het ananassapmengsel toe en laat 3 min. op middelhoog vuur zonder deksel inkoken totdat de saus dik en glanzend is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.

  • variatietipVervang het water door plantaardige kookroom voor een extra romige saus.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Vegan 'kip kerrie' met ananas en rijst

Kip kerrie met ananas en rijst: een all-time favourite die je gemakkelijk vegan kunt maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig