Kip kerrie met ananas

Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?

655 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

  2. Snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip en champignons toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de crème fraîche toe, verkruimel de bouillontablet erboven en verwarm 2 min.

  4. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Halveer de ananasstukjes en voeg toe aan de kip-kerrie en verwarm nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kip met de rijst en de peultjes.

  • variatietipIn plaats van ananas kun je blokjes mango gebruiken. Neem dan een stevige, niet te rijpe mango.
  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Kip kerrie met ananas

Guilty pleasure alert! Bij wie staat kip-kerrie nou niet stiekem in z'n recepten top tien?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig