bewaar
Kip kerrie met broccoli & peterselierijst
Kip kerrie met broccoli & peterselierijst
bewaar

Kip kerrie met broccoli & peterselierijst

Een zelfgemaakte kip kerrie hoeft niet moeilijk te zijn. En met een saus zo heerlijk romig wordt het zeker smullen.

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

3 el

arachideolie

7 g

kerriepoeder

320 g

scharrelkipfiletreepjes

250 ml

kookzuivel

150 ml

heet water

1

kippenbouillontablet

800 g

broccoli

15 g

verse krulpeterselie

Een zelfgemaakte kip kerrie hoeft niet moeilijk te zijn. En met een saus zo heerlijk romig wordt het zeker smullen.

Aan de slag

1

Kook de rijst in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder 5 min. op laag vuur.

3

Voeg de kip, kookzuivel en het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan garen. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Snijd de peterselie fijn en meng de helft door de rijst.

5

Verdeel de rijst, kip kerrie en broccoli over borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.

bereidingstipJe kunt de kip kerrie 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.