Gestoofde kip met speculaaskruiden
Gestoofde kip met speculaaskruiden

Gestoofde kip met speculaaskruiden

Speculaaskruiden zijn ook in hartige gerechten verrassend lekker. Zoals in deze Marokkaanse gestoofde kip met couscous.

30 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

4 el

arachideolie

400 g

pastinaak

4

verse medjouldadels

400 g

kipdijfiletreepjes

1½ el

speculaaskruiden

800 g

biologische tomatenblokjes in blik

1

kippenbouillontablet minder zout

300 g

volkorencouscous

350 ml

heet water

1

citroen

Speculaaskruiden zijn ook in hartige gerechten verrassend lekker. Zoals in deze Marokkaanse gestoofde kip met couscous.

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

2

Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verwijder de pit van de dadels en snijd het vruchtvlees in stukjes.

3

Voeg de kip en speculaaskruiden toe aan de ui en bak al omscheppend 3 min. mee Voeg de pastinaak, dadels en tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Roer af en toe.

4

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er het kokende water over. Dek af met vershoudfolie en laat 10 min. staan. Rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht in partjes. Roer de couscous los met een vork en meng het citroenrasp, de rest van de olie en peper erdoor.

5

Verdeel de couscous over diepe borden en schep de gestoofde kip erop. Garneer met een citroenpartje.

tip

algemeenLekker met peterselie