Kip kerrie met sperziebonen
Kip kerrie met sperziebonen

Kip kerrie met sperziebonen

Wees er als de kippen bij, want in deze kip-kerrie met sperziebonen wil je nú je tanden zetten.

20 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

langgraanrijst

25 g

ongezouten roomboter

1 el

kerriepoeder

450 g

kiphaasjes

200 g

crème fraîche

600 g

sperziebonen

20 g

verse selderij

Wees er als de kippen bij, want in deze kip-kerrie met sperziebonen wil je nú je tanden zetten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de boter in een hapjespan en fruit de kerrie 1 min. Voeg de kip, crème fraîche, peper en zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op matig vuur met de deksel op de pan garen. Roer af en toe.

3

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en laat het puntje zitten. Kook in 7 min. beetgaar. Snijd de selderij fijn.

4

Roer ¾ van de selderij door de kerrie. Serveer met de rijst en bonen en bestrooi met de rest van de selderij.

tip

vegatipVervang de kip door vegetarische wokstukjes basis. Het recept is dan niet meer glutenvrij.