Ve­ge­ta­ri­sche kip ker­rie met rijst

Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch!

(5) waardeer
hoofdgerecht Jawel, zélfs klassieke kip kerrie kan lekker vegetarisch! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.
  3. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee. Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.
  4. Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden. Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 73 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Doe Maar Lekker Vegetarisch 2020

Vegetarische kip kerrie met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche kip ker­rie met rijst

1
1
  • 300 g snelkookrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afgedekt staan tot gebruik.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 500 g sperziebonen
  • 15 g verse peterselie

Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 1½ el kerriepoeder

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui met de kerrie, peper en zout 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
4
  • 320 g Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 2 el tarwebloem

Voeg de Kipstuckjes en bloem toe en bak 3 min. al omscheppend op matig vuur mee.

5
5
  • 200 ml water
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en het water toe, breng al roerend aan de kook zodat de saus bindt. Laat 5 min. op laag vuur koken.

6
6

Kook ondertussen de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Roer ¾ van de peterselie door de rijst. Verdeel de bonen met de rijst over de borden.

7
7

Schep de kerrie erop en bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.