Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy
Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy
bewaar
bewaar

Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy

Een snel broodje is perfect voor als je moet rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Wel fijn als het dan zo'n goedgevuld exemplaar is, zoals dit Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
pittig
75waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de tonijn uitlekken, vang van 1 blikje (per 4 personen) de olie op. Meng de tonijn, rauwkost, mayo en de tomatenketchup tot een salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat van de tonijnolie toe om de salade wat smeuïger te maken. Bak het Turks brood 8-10 min. in de oven.

2

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de avocado’s in blokjes. Doe de yoghurt, chilivlokken, avocadoblokjes, het limoenrasp en 1 el -sap (per 4 personen) in de beker van de staafmixer en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de tomaten in dunne plakken.

3

Snijd het brood horizontaal doormidden. Smeer de bovenste helft van het brood in met de avocadocrème. Beleg de onderste helft met de ijsbergsla, plakjes tomaat en tonijnsalade. Bestrooi met de gebakken spekjes en dek af met de bovenste helft. Snijd het brood in kwarten en serveer direct.

bereidingstipJe kunt de tonijnsalade 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar in de koelkast in een hersluitbare bak tot gebruik.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème van London Loy

Een snel broodje is perfect voor als je moet rennen, springen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Wel fijn als het dan zo'n goedgevuld exemplaar is, zoals dit Turks brood met tonijnsalade, spek en avocadocrème.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig