Salade met asperges, ei en knoflookyoghurt van London Loy

Heerlijk voor een zonnig weekend, deze lenteproof salade met asperges, ei en knoflookyoghurt.

570 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

zeer pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 4-5 cm. Kook 4 min. in ruim kokend water beetgaar, laat uitlekken en afkoelen.

  2. Pers de knoflook en schep samen met de yoghurt in een kom. Breng eventueel op smaak met zout en zet opzij.

  3. Smelt ondertussen in een steelpan de boter op laag vuur tot hij iets verkleurt maar niet verbrandt. Haal van het vuur en roer de gerookte-paprikapoeder en de chilivlokken erdoor. Kook de eieren in 4-5 min. halfzacht.

  4. Verwarm de knoflookyoghurt in een pan op laag vuur ca. 5 min. onder af en toe roeren. Verdeel de warme knoflookyoghurt over de borden.

  5. Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten. Snijd de snoeptomaatjes doormidden en meng met de babyspinazie, asperges en de zongedroogde tomaatjes. Verdeel de spinazie, de tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes over de warme yoghurt. Snijd de eitjes doormidden en leg ze erop. Besprenkel met een beetje gesmolten paprika-chiliboter en serveer met het pitabrood.

  • dieettipOm dit recept gezond te maken kan je de yoghurt vervangen door yoghurt Griekse stijl 0%, de boter door 4 el milde olijfolie, de witte pita's door volkoren pita's en de semi-zongedroogde tomaten door extra snoeptomaatjes. 
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade met asperges, ei en knoflookyoghurt van London Loy

Heerlijk voor een zonnig weekend, deze lenteproof salade met asperges, ei en knoflookyoghurt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig