Lotus cheesecake

Deze Lotus cheesecake (no bake) is een must-try voor alle zoetekauwen. Een te lekkere taart afgetopt met een royale laag speculoospasta en slagroomtoeven, versierd met lotuskoekjes.

550 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 3 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Houd 10 koekjes achter, maal de overige in de hakmolen met de staafmixer. Smelt de boter. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen 175 g speculoospasta in een steelpan op laag vuur, haal de pan van het vuur. Klop de roomkaas, crème fraîche, poedersuiker, het zout, de kaneel en het vanille-extract met een handmixer met gardes tot een egaal mengsel. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de warme speculoospasta en roer snel tot gelatine is opgelost. Voeg het gelatinemengsel toe aan de roomkaas en meng goed. Verdeel de vulling over de bodem en strijk glad. Zet de cheesecake 2 uur in de koelkast.

  3. Verwarm de overige speculoospasta zodat het vloeibaar, maar niet heet, wordt. Verdeel over de bovenkant van de cheesecake. Zet nog 1 uur in de koelkast.

  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe in de spuitzak en spuit 10 mooie toeven op de taart. Steek in elke toef slagroom een lotuskoekje.

Lotus cheesecake

Deze Lotus cheesecake (no bake) is een must-try voor alle zoetekauwen. Een te lekkere taart afgetopt met een royale laag speculoospasta en slagroomtoeven, versierd met lotuskoekjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig