bewaar
Bananenbrood (zonder toegevoegd suiker)
Bananenbrood (zonder toegevoegd suiker)
bewaar

Bananenbrood (zonder toegevoegd suiker)

Dit bananenbrood zonder toegevoegde suikers is perfect als ontbijt of als verwennerij bij de koffie. Wedden dat je niet bij één plakje kunt houden?

10 min. bereiden
40 min. oventijd
2 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

10 porties

150 g

volkoren speltmeel

200 g

amandelmeel

2 tl

bakpoeder

1 el

koek- en speculaaskruiden

100 g

ongezouten cranberry notenmix

100 g

medjouldadels

4

rijpe bananen

3

middelgrote eieren

50 g

magere kwark

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (30 cm, ingevet)

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, de bakpoeder en koekkruiden. Voeg de vezels die achterblijven in de zeef ook toe aan de kom. Hak de notenmix fijn.

2

Verwijder de pitten uit de dadels. Maal de dadels en ¾ van de bananen fijn in de keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, 1 voor 1 de eieren toe.

3

Schep de kwark, banaan-dadelpuree en notenmix door het meelmengsel. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

4

Halveer de laatste banaan in de lengte en de helften in 3 stukken. Verdeel met de snijkant naar boven over het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur in de vorm afkoelen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bananenbrood (zonder toegevoegd suiker)

Dit bananenbrood zonder toegevoegde suikers is perfect als ontbijt of als verwennerij bij de koffie. Wedden dat je niet bij één plakje kunt houden?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig