bewaar
Koolhydraatarm bananenbrood
Koolhydraatarm bananenbrood
bewaar

Koolhydraatarm bananenbrood

Een plakje van dit koolhydraatbewuste bananenbrood is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!

15 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

12 personen

4

rijpe bananen

4

middelgrote eieren

350 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

1 tl

vanille-extract

16 g

bakpoeder

100 ml

karnemelk

½ el

koek- en speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • cakevorm (25 cm, ingevet)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Prak in een mengkom ¾ van de bananen fijn met een vork. Mix met een handmixer met gardes de eieren, pindakaas en het vanille-extract door de geprakte banaan. Voeg de bakpoeder, karnemelk en koekkruiden toe en mix tot een glad beslag.

2

Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Snijd de overgebleven banaan in plakjes en verdeel ze over het beslag. Druk een beetje aan.

3

Bak in ca. 50 min. gaar in de oven. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolhydraatarm bananenbrood

Een plakje van dit koolhydraatbewuste bananenbrood is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Eet het warm met een klein beetje roomboter... Mmm, smullen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig