Bananenbrood met miso

Geef je bananenbrood een twist met miso! De miso-pasta zorgt voor een balans tussen zoet en zout, en voegt een rijke umami smaak toe.

200 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda in een kom. Prak in een tweede kom ⅔ van de bananen grof en meng met de suiker, karnemelk, olie, miso en vanille-extract.

  3. Meng het bananenmengsel met het bloemmengsel. Snijd de rest van de bananen in de lengte doormidden.

  4. Schep het beslag in de bakvorm, leg de gehalveerde banaan op de cake en bak 50-55 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk direct met de ahornsiroop. Laat 30 min. afkoelen in de vorm en 30 min. uit de vorm op een rek.

Bananenbrood met miso

Geef je bananenbrood een twist met miso! De miso-pasta zorgt voor een balans tussen zoet en zout, en voegt een rijke umami smaak toe.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig