Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda in een kom. Prak in een tweede kom ⅔ van de bananen grof en meng met de suiker, karnemelk, olie, miso en vanille-extract.
Meng het bananenmengsel met het bloemmengsel. Snijd de rest van de bananen in de lengte doormidden.
Schep het beslag in de bakvorm, leg de gehalveerde banaan op de cake en bak 50-55 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk direct met de ahornsiroop. Laat 30 min. afkoelen in de vorm en 30 min. uit de vorm op een rek.
Bananenbrood met miso
Geef je bananenbrood een twist met miso! De miso-pasta zorgt voor een balans tussen zoet en zout, en voegt een rijke umami smaak toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bananenbrood met miso
Geef je bananenbrood een twist met miso! De miso-pasta zorgt voor een balans tussen zoet en zout, en voegt een rijke umami smaak toe.

12 porties
200 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda in een kom. Prak in een tweede kom ⅔ van de bananen grof en meng met de suiker, karnemelk, olie, miso en vanille-extract.
Meng het bananenmengsel met het bloemmengsel. Snijd de rest van de bananen in de lengte doormidden.
Schep het beslag in de bakvorm, leg de gehalveerde banaan op de cake en bak 50-55 min. in de oven. Haal uit de oven en bestrijk direct met de ahornsiroop. Laat 30 min. afkoelen in de vorm en 30 min. uit de vorm op een rek.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
230 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
¾ tl baksoda
3 rijpe bananen
100 g lichtbruine basterdsuiker
120 ml karnemelk
80 ml zonnebloemolie
4 el misopasta
2 tl vanille-extract
2 el ahornsiroop
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (25 cm, ingevet)