Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip

In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.

315 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Meng de bloem met het water, 3 el augurkenvocht (per 6 personen) en ⅔ van de mosterd. Maal de cornflakes fijn in de keukenmachine en meng met de cajunkruiden, kaas, peper en eventueel zout.

  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Haal deze 1 voor 1 eerst door het bloemmengsel en vervolgens door het cornflakesmengsel. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bak 25-30 min. in de oven. Keer halverwege om.

  3. Snijd ondertussen de augurkenplakjes zo klein mogelijk. Meng de mayonaise met de augurk, 1 el augurkenvocht (per 6 personen) en de rest van de mosterd. Serveer de dip bij de bloemkoolhapjes.

Krokante bloemkoolhapjes met mosterd-mayodip

In het deeg voor deze krokante bloemkoolhapjes zit mosterd, cornflakes, cajunkruiden en kaas. Win-win-win als je het ons vraagt. En makkelijk: schuif het de oven in en je hebt er bijna geen omkijken meer naar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig