Tajine van groente en witte bonen
Tajine van groente en witte bonen
bewaar
bewaar

Tajine van groente en witte bonen

Tajine is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt. Deze pan wordt veel in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken gebruikt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.

15 min. bereiden
40 min. wachten
12waarderingen

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.

2

Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.

3

Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.

4

Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.

serveertipServeer met (Marokkaans) brood, koriander en partjes citroen. Het gerecht is dan alleen niet meer gluten- en lactosevrij.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tajine van groente en witte bonen

Tajine is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt. Deze pan wordt veel in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken gebruikt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig